Geestelijke zorg bij ouder worden

Moeilijke situatie?

Ik hoor graag je verhaal

Blijf er niet mee zitten

Oud worden stel je liever uit, maar toch gebeurt het. Je wilt fit en actief blijven, maar eens lukt het niet meer. Oud worden is een realiteit, maar het is ook een opgave. Want hoe doe je dat?  

Herman van Veen schreef een boek: ‘Voor het eerst’. Hij zegt: ‘Ouder worden betekent: er gaat een wereld voor je dicht.’ Het betekent verlies en afscheid nemen. Ouderdom betekent ook vooruitkijken naar wat nog rest aan tijd. Hoe lang heb ik nog te gaan? En wat is er daarna?

Trouwens: hoe moet dat straks eigenlijk als ik de laatste adem uitblaas? Je zet dingen op papier, maar wie gaat er straks de juiste woorden uitspreken? Klinkt er een gebed? Het kan helpen om dat nu al bespreekbaar maakt. Die hulp kan ik u bieden! Blijf er niet mee zitten.  

Waar hoor ik bij?

Iedereen heeft behoefte om ergens bij te horen. Veel Nederlanders hebben geen binding (meer) met een kerk. ‘Ik hoor nergens meer bij’. Maar je gelooft nog wel, alleen ben je de band met de kerk kwijt geraakt.

Natuurlijk hoort u ergens bij! U kunt ‘thuis’ komen. Ook als u geen kerkelijk onderdak hebt. Er is een mantel van liefde die om de angst van je ziel worden gelegd. Doe het niet alleen.

Hierin kan ik wat voor u betekenen. Gun jezelf tijd en ruimte om hierover om met mij in gesprek te gaan en hierover na te denken. Je kunt uit de klem raken en gaan ontdekken dat geloof een vrijheid geeft om ruimte te vinden.  

Zit je in een moeilijke situatie? Je hoeft het niet alleen te doen.

Ik hoor graag je verhaal

Scroll naar boven