Geestelijke zorg bij ziekte

Moeilijke situatie?

Ik hoor graag je verhaal

Herken je dit?

Ingrijpende gebeurtenissen overkomen je in het leven. Je weet er vaak geen raad mee. Herkenbare vragen spelen door je hoofd:

  • Waarom moest het zo lopen in mijn leven?
  • Waarom ging het fout? Komt het ooit nog goed?
  • Met wie kan ik een band opbouwen?

Je kunt al jarenlang het gevoel hebben dat het niet klopt en dat je tegen je grenzen oploopt. Je zoekt iemand om mee te praten, maar dat lukt niet goed.

  • Ik draai maar rondjes in mijn hoofd, maar kom niet verder.
  • Wat geeft mijn verwarde gedachten houvast en wat biedt me rust?
  • Ik durf mezelf niet goed uit te spreken naar een ander, want snappen ze me wel?

Gesprekken: een serie van 5 gesprekken

Als je opgenomen bent in een verpleeghuis of revalidatiecentrum zijn daar in de meeste gevallen geestelijke verzorgers die je kunt vragen. Maar voor bij jou thuis ben ik een geestelijk verzorger die er voor je wil zijn.

Gratis voor 50+

Wanneer je ouder bent dan 50 jaar krijg je 5 gesprekken gratis!
De overheid subsidieert deze gesprekken via het Centrum Levensvragen in de Vallei.

Wat is geestelijke zorg?

Wanneer je leven (plotseling) verandert, ervaar je dat de dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. De coronacrisis laat dat ons heel sterk voelen. Gezondheid heb je niet zelf in de hand, je kunt je er in bedreigd voelen. Dat je er niet zo makkelijk over praat is begrijpelijk, want je moet maar iemand kennen die je begrijpt en wat zou er over te zeggen zijn?

Als geestelijk verzorger help ik bij indringende gebeurtenissen zoals ziekte, rouw, verlies, dood. Dat doe ik door middel van gesprekken, actief luisteren en rituelen. Ik ben er voor iedereen, welke geloofsovertuiging je ook hebt. Ik ben gericht op het perspectief van de patiënt. Bij mij is vertrouwelijkheid en onafhankelijkheid verzekerd. Als geestelijk verzorger ben ik bij het Centrum voor Levensvragen in de Vallei aangesloten en sta ik ingeschreven in het beroepsregister van geestelijk verzorgers.

Voor iedereen van 50 jaar en ouder én voor mensen met een ongeneeslijke ziekte zijn geestelijk verzorgers beschikbaar. De hulp van een geestelijk verzorger is gratis en van een wachtrij zoals bij de geestelijke gezondheidszorg is geen sprake. Verwijzing kan via de huisartsenpraktijk, maar je kunt ook zonder verwijzing bij terecht.

Daarbij ook dit: mijn hulp is ook nog eens kosteloos omdat deze gesprekken vergoed worden. De overheid ziet het belang van geestelijke zorg voor mensen thuis en geeft vanuit het ministerie van VWS subsidie. Via het Centrum Levensvragen in de Vallei wordt dit geregeld. Je hoeft mij als geestelijk verzorger dus niet te betalen, de gesprekken zijn gratis. Aarzel niet maar neem gewoon even contact op. Dan weet je direct of wij een goede match zijn en ik jou kan helpen met de vragen die bij jou leven.

Zit je in een moeilijke situatie? Je hoeft het niet alleen te doen.

Ik hoor graag je verhaal

Scroll naar top