Geestelijk verzorger in hart en nieren

Kees Stam

Jarenlange ervaring in pastorale zorg en geestelijke begeleiding van mensen. Eerst als predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland ik diverse gemeenten, nu als zelfstandig geregistreerd geestelijk verzorger. Een crisiservaring in mijn leven maakte mij er des te meer van bewust hoe breekbaar het leven is. Daardoor heb ik meer over God en mezelf geleerd dan ooit eerder. Als ervaringsdeskundige ben ik in staat om geestelijk verzorger te zijn in grens- en crisiservaringen.

Het christelijk geloof kleurt mijn leven van binnen uit. Ik ben er van overtuigd dat hoe groot de impasse is maar ook is waar je in terecht kunt komen, er toch in ieders leven een spoor te vinden is dat een vervolg kan krijgen. Dat heeft met het geheim van God te maken. Zelfs als het einde van het leven er is, is er nog toekomst. Vanuit die overtuiging wil ik anderen begeleiden in hun zoektocht naar hoop.

Ik zoek met u naar een nieuw perspectief als het leven in de knel komt. Ik zoek met u naar hoop en kracht als je levensweg aan de grond raakt.

Ik sta in geschreven in het kwaliteitsregister van de SKGV en heb een machtiging van de Stichting Raad voor toetsing en bevoegheidsverklaring van institutioneel niet-gezonden geestelijk verzorgers (RING-GV). Ik ben lid van de landelijke beroepsvereniging van geestelijk verzorgers (VGVZ).

De Levensmantel

Een mantel of een jas is een bijzonder kledingstuk. Het zegt iets over wie je bent en hoe je in het leven staat. Een mantel geeft warmte en beschermt. De mantel, een gewone jas, wordt een levensmantel, met een verhaal, jouw levensverhaal. Mijn mantel heeft een donkere en een lichte zijde. Er komt een dag dat ik hem zal afleggen. Dan ga ik het leven uit… Je zoekt naar hoop die er mag zijn, voor jezelf en je naasten. Daar wil ik jou en jouw naasten via De Levensmantel bij helpen. Want jouw lichaam is meer dan een jas, het gaat er om wie jij bent en wie je bent geweest als je er niet bent. En ook hoe anderen jou blijven vasthouden in hun herinnering aan wie jij was en altijd blijft. Vandaar dat de laatste fase van het leven met elkaar ook zo kostbaar is.

De Levensmantel
Scroll naar boven