Geestelijke zorg voor jou

Wat is geestelijke zorg?

Wanneer je leven (plotseling) verandert, ervaar je dat de dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. De coronacrisis laat dat ons heel sterk voelen. Gezondheid heb je niet zelf in de hand, je kunt je er in bedreigd voelen. Dat je er niet zo makkelijk over praat is begrijpelijk, want je moet maar iemand kennen die je begrijpt en wat zou er over te zeggen zijn?

Als geestelijk verzorger help ik bij indringende gebeurtenissen zoals ziekte, rouw, verlies, dood. Dat doe ik door middel van gesprekken, actief luisteren en rituelen. Ik ben er voor iedereen, welke geloofsovertuiging je ook hebt. Ik ben gericht op het perspectief van de patiënt. Bij mij is vertrouwelijkheid en onafhankelijkheid verzekerd. Als geestelijk verzorger ben ik bij het Centrum voor Levensvragen in de Vallei aangesloten en sta ik ingeschreven in het beroepsregister van geestelijk verzorgers.

Voor iedereen van 50 jaar en ouder én voor mensen met een ongeneeslijke ziekte zijn geestelijk verzorgers beschikbaar. De hulp van een geestelijk verzorger is gratis en van een wachtrij zoals bij de geestelijke gezondheidszorg is geen sprake. Verwijzing kan via de huisartsenpraktijk, maar je kunt ook zonder verwijzing bij terecht.

De overheid ziet het belang van geestelijke zorg voor mensen thuis en geeft vanuit het ministerie van VWS subsidie. Via het Centrum Levensvragen in de Vallei wordt dit geregeld. Je hoeft mij als geestelijk verzorger dus niet te betalen, de gesprekken zijn gratis. Aarzel niet maar neem gewoon even contact op. Dan weet je direct of wij een goede match zijn en ik jou kan helpen met de vragen die bij jou leven.

Scroll naar boven